blog

Het lekkerste bier van Portugal

Hoewel de Portugezen veel meer wijn drinken dan bier, consumeren ze nog steeds gemiddeld 49 liter bier per persoon per jaar. Over het algemeen drinken de meeste mensen hun cerveja rechtstreeks uit de fles, en zo smaakt het het beste, bij voorkeur ijskoud! Als je de voorkeur geeft aan een tapbiertje, moet je om een ​​imperial (normaal formaat glas) of een Caneca (grote glazen mok) vragen.

Er zijn flessen van 20 ml (mini) en 33 ml (media). De meeste Portugezen drinken de mini´s, een succes bij consumenten vanwege het kleine formaat en constante frisheid. Wat is het beste bier van Portugal? Stel deze vraag in het noorden van het land en de meeste mensen zullen je vertellen dat dat Super Bock is. Maar als je dezelfde vraag stelt in het zuiden, zullen de meeste mensen op Sagres stemmen. Het beste advies is om ze allebei te proberen en zelf een keuze te maken.

Super Bock is ten noorden van Porto gemaakt door Unicer Bebidas. Unicer produceert ook Cristal-bier, evenals Carlsberg en Tuborg. Het eerste Super Bock-bier verliet de brouwerij in 1927! Super Bock heeft trots de leidende positie in de markt. Het is de sponsor van muziekevenementen zoals de Super Bock Super Rock. Het sponsort ook de voetbalclubs van Sporting en Porto.

Sagres-bier werd in 1940 geboren als prestige-bier en was het eerste bier dat werd geëxporteerd. De brouwerij ligt in de buurt van Lissabon. In 2007 nam Heiniken de controle over de Sociedade Central de Cervejas e Bebidas over. Ze produceren ook Luso en Heiniken. Sagres heeft een langlopende sponsorovereenkomst met de Liga Portugese Futebol en sponsort ook de voetbalclubs van Benfica, Braga, Olhanense en Académica Coimbra, plus het Portugese nationale team.

Het “normale” Sagres- en Super Bock-bier is een zogenaamde Pale Lager. Maar beide brouwerijen hebben ook een donker bier (Stout met Super Bock en Preta met Sagres), een alcoholarm fris biertje voor de zomer (Green voor Super Bock en Radler voor Sagres) en ook enkele speciale bieren (Abadia van Super Bock en Bohemia met Sagres). Ze hebben ook allebei een alcoholvrij bier. Dus meer dan genoeg om uit te kiezen! En voor de prijs hoef je het niet te laten. Voor een media betaal je in veel plaatselijke kroegjes vaak maar €1 .

Proost! of zoals de Portugezen zeggen: A Nossa Saude (op onze gezondheid)! En als je meer lust, vraag dan gewoon om ‘mais uma, por favor’ (nog een alstublieft). 

Gepost 2 weken geleden
Copyright Wonen in de Algarve