De 15 beste souvenirs van de Algarve


Het is altijd leuk om iets mee naar huis te nemen om je te herinneren aan een plaats die je hebt bezocht. Als je wat tijd in de Algarve hebt doorgebracht, weet je zeker dat je genoeg gelegenheid hebt gehad om onvergetelijke herinneringen te maken. Hier vind je 15 van de beste ideeën voor authentieke souvenirs die je hier kunt kopen.

                    

Een "Assador de Barro" - Dit is een typisch kleischoteltje, dat gebruikt wordt om de beroemde Portugese chouriço worst aan tafel te grillen. Je giet gewoon wat alcohol of - nog beter - een typische aguardente uit de Algarve, zoals Medronho, in het schoteltje. Leg vervolgens de worst erop en steek de alcohol aan. Na een paar minuten ben je klaar om te genieten van een geweldige traktatie.

                       

Een Cataplana - Dit is een koperen, schelpvormige pan om geweldige gerechten mee te maken met vis, zeevruchten en / of vlees. Het is een soort dubbele wok die je op elkaar kunt klikken. Je kunt erin bakken en onder hoge druk stomen. Het gerecht wordt niet alleen in deze cataplana bereid, maar ook zo opgediend. Niet goedkoop zo´n originele cataplana, maar het gaat een leven lang mee! 

                                           

Een "Galo de Barcelos" - De Portugese haan is een symbool van eerlijkheid, integriteit, vertrouwen en eer en ook erkend als een onofficieel symbool van het land. Zijn legende is zo oud dat niemand precies weet hoe het begon. De meest bekende versie vertelt dat een pelgrim uit Galicië op weg naar San Tiago de Compostela in Spanje door de stad Barcelos liep en werd beschuldigd van een misdrijf. Als laatste verzoek voordat hij werd opgehangen, vroeg hij om nog een keer voor de rechter te verschijnen om zijn onschuld te verklaren. Hij wees naar een geroosterde haan op de tafel en zei: "Zo zeker als ik onschuldig ben, zo zal die haan kraaien!" De rechter geloofde hem niet en beval zijn onmiddellijke executie. Maar toen de man op het punt stond te worden opgehangen, stond de dode haan op en kraaide. De pelgrim werd onmiddellijk vrijgelaten. Enkele jaren later keerde hij terug naar de stad Barcelos en bouwde een monument ter ere van São Tiago en de Maagd Maria.                                 

                                


Kurkartikelen - De buitenste schors van de Sobreiro (kurkeik) wordt elke zomer met de hand geoogst in Portugal, vooral in het zuiden. Er worden verschillende producten van gemaakt, zoals flessenkurken, portefeuilles, handtassen en zelfs kleding en schoenen. 

                                 

Medronho. Van de vruchten van de aardbeiboom en erg populair bij de lokale bevolking. Zorg ervoor dat je het goede spul in handen krijgt. De beste kwaliteit wordt meestal "onder de toonbank" verkregen. Vraag het aan je lokale Portugese vrienden .... zij zullen het weten.

                                


Honing - Lokale honing (mel in het Portugees) uit de Serra is van een zeer hoge kwaliteit, vanwege de grote biodiversiteit van de flora in het gebied. Je kunt het o.a. kopen op een van de lokale boerenmarkten.

                       

Piri-Piri - Sommigen houden van pittig! De beste piri-piri-saus, gemaakt van de kleine rode hete pepers, kan worden gekocht op de lokale boerenmarkten.

                                 

Chouriço of Linguiça - Dit zijn twee van de bekendste worsten van Portugal. Hier in het zuiden, vaak gemaakt van "porco prêta" (vrij lopende zwarte varkens), vlees van zeer hoge kwaliteit. Ze worden gekruid met gemalen paprika, witte wijn, knoflook en zout.

                            

Handgeschilderd aardewerk - Er zijn veel lokale aardewerkwinkels (potteria) die prachtige schalen, borden, kommen en vazen verkopen met traditionele decoraties. De meeste keramiek kan in de oven worden gebruikt en is veilig in de vaatwasser.

                                           

Olijfolie - Koop een goede extra virgem "azeite" terwijl je in Portugal verblijft. Heerlijk in je saladedressing! 

                                 

Wijn - Langzaam winnen de ondergewaardeerde Portugese wijnen wereldwijd meer erkenning en winnen ze prijs na prijs. Als je op zoek gaat naar "regionale" en "DOC" -benamingen, weet je zeker dat je waar voor je geld krijgt. Veel van de regionale wijnen in Portugal zijn een koopje in vergelijking met de prijzen van Franse en Italiaanse concurrenten en minstens even lekker.

                         

Geborduurd linnengoed - De kunst van het borduren is nog steeds erg populair bij de Portugese vrouwen. Mooi! Koop ze in een plaatselijke dorpswinkel of op een markt.

                            

Sinaasappels - Ze worden overal in de Algarve verkocht en zijn de lekkerste sinaasappels ter wereld. Sappig en zoet en heel goedkoop!

                                           

Likeur - Ze maken een aantal geweldige likeuren hier in de Algarve. Probeer bijvoorbeeld een met honing, amandel, vijgen of mint. En dan is er natuurlijk de beroemde en geliede Licor Beirão die zeker niet te versmaden is.

                              

Flor de Sal - de "bloem van het zout" is de bovenste laag van de zoutpannen die je aan de kust van de Algarve kunt vinden. Dit is het allerbeste zout dat je kunt kopen en wordt als een delicatesse beschouwd.

Kijk dus goed rond in dit prachtige deel van de wereld en vind jouw favoriete souvenirs terwijl je al het moois ontdekt dat de Algarve te bieden heeft.

terug naar de index

Copyright Wonen in de Algarve