emigreren naar Portugal

waarom naar de heuvels van de Algarve en Alentejo?

Om het kort te zeggen: je hebt hier het beste van twee werelden. Terwijl je leeft in een oorspronkelijke, natuurlijke, rustige omgeving, is het toch ook nooit ver weg van de toeristische trekpleisters en de stranden van de Algarve en Alentejo. In een half uur ben je bijvoorbeeld al in Albufeira en in een uurtje aan de westkust.

Dit is de plek waar de goeie ouwe tijd nog bestaat. Mensen op het platteland leven vaak nog zoals in Nederland en België 50 jaar geleden. De mensen zitten voor de deur van het zonnetje te genieten, de dames lopen ´s ochtends gewoon in de ochtendjas naar het café voor een bakje koffie, mensen zijn vriendelijk en hulpvaardig en hebben nog tijd. Hier heerst geen stress, er zijn geen files of stoplichten, geen betaald parkeren. Op het land heb je meestal een vrijstaand huis op een groot tot zeer groot kavel en dus veel rust en privacy. Tal van redenen dus om voor deze streek te kiezen.

emigreren of een vakantiewoning?

Emigreren doe je niet zo maar eventjes. Er wordt meestal lang en breed over nagedacht en gesproken. Er wordt onderzocht hoe een en ander in Portugal geregeld wordt en wat het allemaal gaat kosten.  

Het maakt natuurlijk een heel verschil of je hier met een pensioen of uitkering naar toe komt of dat je hier werk moet vinden om in je levensonderhoud te kunnen voorzien. En uiteraard kunnen er verschillende redenen zijn waarom je er voor kiest om niet te emigreren. Dan is een tweede woning, om bijvoorbeeld in de Algarve te overwinteren, ook een leuke optie.

Zodra je meer dan 180 dagen in Portugal woont ben je verplicht je als resident in te schrijven bij de Portugese gemeente. Daarvoor dien je je binnen 5 dagen voor vertrek uit Nederland, uit te schrijven bij de Nederlandse gemeente. 

Als je je aan het oriënteren bent om naar Portugal te emigreren, vind je hier een aantal onderwerpen die zeker aan de orde zullen komen. Klik op de link voor uitgebreide informatie over het onderwerp.

Gezondheidszorg en Ziektekostenverzekeringen

Kosten van levensonderhoud

Rijbewijs

Invoeren van je auto

internet, tv en telefoon


Copyright: Wonen in de Algarve