Licor Beirão, de bekende likeur uit Portugal

Licor Beirão - de populairste likeur van Portugal

De geschiedenis van deze likeur gaat ver terug. Het werd al in de 19e eeuw geproduceerd als medicijn tegen buikpijn in een apotheek in Lousã, voordat het Licor Beirão werd genoemd. In de late 19e eeuw werden alcoholische dranken niet langer als medicinaal gekwalificeerd, maar de likeur werd in productie gehouden in een kleine fabriek die eigendom was van de schoonzoon van de oorspronkelijke producent.

In 1929 deed de likeur mee aan een wedstrijd op het 2e Congres van Beirão, waar hij een gouden medaille verdiende en de naam Beirão kreeg. In 1940 werd de fabriek gekocht door José Carranca Redondo (1921-2005). In de jaren zestig reed Redondo Beirão naar een landelijk succes. Hij begreep het belang van reclame - hij zei altijd dat de kip na het leggen van een ei kakelt - en daarom lanceerde hij de eerste Portugese reclamecampagne met reclameborden.

                          

Licor Beirão wordt momenteel geproduceerd in Quinta do Meiral, in Lousã (district Coimbra, in Portugal). Hier worden enkele van de planten en aromatische zaden die in het geheime recept worden gebruikt, geproduceerd, waardoor een betere kwaliteitscontrole mogelijk is. De overige ingrediënten komen uit verre streken zoals India, Sri Lanka, Brazilië en Turkije.

De eerste reclameborden, die een eenvoudig uithangbord met Licor Beirão, de likeur van Portugal, op een landelijk landschap voorstelden, werden een icoon van de Portugese reclame.

                              

Licor Beirão kan als aperitief gedronken worden, maar ook als digestiv. Het is heerlijk "on the rocks", maar er bestaan ​​ook een aantal geweldige recepten met deze beroemde drank, waarvan Caipirao een van de bekendste is. Caipirão is een van de favoriete drankjes van liefhebbers van Licor Beirão. Het is een zeer aromatische versie van Caipirinha, maar met minder alcohol en suiker:

6 cl Licor Beirao
1/2 limoen in stukjes gesneden

Snijd de limoen en stamp hem genadeloos. Vul het glas met gemalen ijs. Giet de Licor Beirao in het glas en roer goed. Voeg twee rietjes toe - om te delen of om je eigen plezier te verdubbelen. Merk op dat er geen suiker wordt toegevoegd!

Voor enkele verrassende recepten en cocktails - http://www.licorbeirao.com/en

terug naar de index

Copyright Wonen in de Algarve