Wandel of fiets de

Rota Vicentina


De Rota Vicentina in het zuidwesten van Portugal bestaat uit een netwerk van paden en wegen van in totaal 750 km en leid je langs indrukwekkende natuur en cultuur. Op de website rotavicentina.com kun je ook zien welke programma´s en activiteiten er georganiseerd worden. De interactieve kaart toont niet alleen alle etappes van de routes, maar ook mogelijke logeeradressen, restaurants en locale bedrijfjes.

                   

Rota Vicentina onderscheidt zich van de meeste andere routes over de hele wereld vanwege het feit dat het een privé vereniging is op basis van een netwerk van meer dan tweehonderd lokale bedrijven. Deze bedrijven geloven in de principes van duurzaamheid die het project heeft voor de regio en hun investering is verdeeld tussen hun eigen bedrijf en het gezamenlijke werk dat Rota Vicentina vertegenwoordigt.

De wandelroutes bestaan uit het Visserspad en het Historische pad. Het Visserspad kan alleen te voet gevolgd worden. Dit pad bestaat voor het grootste deel uit zandpaden en voert je langs de zee. Er zijn 13 dag-etappes met een totale lengte van 226,5 km. Dit pad is de zwaarste wandelroute en niet geschikt voor mensen met hoogtevrees. Het Historische Pad kan ook door fietsers gevolgd worden. Het is de gemakkelijkste route en is ook voor gezinnen goed te lopen. Deze paden en wegen leiden het landelijke binnenland in, langs kurkeiken, door de heuvels van de serra en langs lokale cultuur en natuur. Ook dit pad bestaat uit 13 dag-etappes en beslaat in totaal 263 km.

Rota Vicentina begon in 2019 een netwerk van fietsroutes aan te bieden, als een gestructureerd antwoord op een pulserende markt die op zoek is naar natuur, adrenaline en contact met de landelijke wereld die zo typerend is voor de heuvels en valleien van de kust van Alentejo! Atleten, beginners, gezinnen, iedereen vindt verschillende alternatieven tussen de meer dan 1000 km fietspaden op de Rota Vicentina!

Copyright Wonen in de Algarve