Portugees bier

Welk Portugees bier is jouw favoriet?

Hoewel de Portugezen veel meer wijn drinken dan bier, consumeren ze toch gemiddeld 49 liter bier per persoon per jaar. Over het algemeen drinken de meeste mensen hun bier zo uit de fles, en zo smaakt het het beste, liefst ijskoud! Als je de voorkeur geeft aan een biertje van de tap, moet je een Imperial (normaal formaat glas) of een Caneca (grote glazen mok) vragen.

Er zijn flesjes van 20 ml (mini) en 33 ml (media). De meeste Portugezen drinken de mini´s, een succes bij de consument vanwege het kleine formaat en de constante versheid.

Wat is het beste bier van Portugal?

Stel deze vraag in het noorden van het land en de meeste mensen zullen je vertellen dat het Super Bock is. Maar als je in het zuiden dezelfde vraag stelt, zullen de meeste mensen op Sagres stemmen. Het beste advies is om ze allebei te proberen en zelf tot een conclusie te komen.

Super Bock wordt ten noorden van Porto gemaakt door Unicer Bebidas. Unicer produceert ook Cristal-bier, evenals Carlsberg en Tuborg. Het eerste Super Bock-bier verliet de brouwerij in 1927! Super Bock bekleedt met trots de leidende positie in de markt. Het is de sponsor van muziekevenementen zoals de Super Bock Super Rock. Het sponsort ook de voetbalclubs van Sporting en Porto.

Sagres-bier werd in 1940 geboren als een prestigebier en was het eerste bier dat werd geëxporteerd. De brouwerij ligt vlakbij Lissabon. In 2007 nam Heineken de controle over van de Central Society of Beers and Beverages. Ze produceren ook Luso en Heineken. Sagres heeft een langdurige sponsorovereenkomst met de Liga Portuguese Futebol en sponsort ook de voetbalclubs van Benfica, Braga, Olhanense en Académica Coimbra, plus het Portugese nationale team.

Het "gewone" Sagres en Super Bock bier is een zogenaamd Pale Lager. Maar beide brouwerijen hebben ook een donker bier (Stout van Super Bock en Preta van Sagres), een alcoholarm fris bier voor de zomer (Green voor Super Bock en Radler van Sagres) en ook enkele speciaalbieren (Abadia van Super Bock en Bohemia van Sagres). Ze hebben ook allebei een alcoholvrij biertje. Keuze genoeg dus! 

Proost! of zoals de Portugezen zeggen: Saúde! En als je meer lust, vraag dan gewoon om "mais uma por favor" (nog een alstublieft).

terug naar de index

Copyright Wonen in de Algarve